Avlslaget for sidet trønderfe og nordlandsfe

Røroskua på Rørosmartnan

Røroskuas venner på RørosmartnanRørosmartnan er en folkefest med ca 75.000 deltakere. Martnan starter tredje tirsdag i februar hvert år. Årets martna var nr 156 i rekken. Hva er vel mer naturlig enn at Røroskua også var representert ved årets martna. Disse fem februar-dagene forvandles Røros til en livlig markedsplass med et yrende folkeliv hele døgnet.

Røroskuas venner på martna
Som seg hør og bør var også Røroskuas venner også representert ved årets martna. Vennegjengen hadde funnet seg plass i Langknutgården, en av de gamle bygårdene, sammen med en del av de mange hesteekvipasjene, kunsthåndverkere, småskala matprodusenter og anna martnasfolk. I martnasbua kunne en få varm Røroskumelk med honning eller sjokolade, sitteunderlag, pledd og T-skjorter. Og salget det gikk riktig bra.

 

Skinnprodukter fra Bine Melby
Bine Melby på RørosmartnanPå årets martna fant vi også Bine Melby. Mange er nok kjent med Bine Melby og hennes skinnproduker. Bine bruker i stor grad skinn som kommer i fra våre bevaringsverdige husdyrraser. Til martnan hadde Bine ordna med en del nye produkter av skinn av Rørosku.

Du finner Bine sine nettsider her www.bine-m.no.

Spor fra din side.