Avlslaget for sidet trønderfe og nordlandsfe

Landets fineste melkerampe?

Melkerampe i Gålåen, RørosVi tror dette må være landets fineste melkerampe. Det er Torgeir Henriksen i Hiort-Engan Studiogalleri som har dekorert denne melkerampa. Bakgrunnen for å sette opp denne melkerampa er en idé som har kommet gjennom utviklingsprogrammet blilyst. (Blilyst er et utviklingsprogram for ti kommuner i Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Hedmark).

Programmet ønsket å revitalisere melkerampa som møteplassopplevelsesarena og utstillingsrom i bygdene. Det heter blant annet at «en vil bygge nye ramper som plasseres der hvor man har lyst på ramper rundt omkring i kommunene våre. Rampene skal gis tilleggsverdi gjennom nye kunstneriske uttrykk. Rampene innebærer stedsutvikling på selv det minste sted og kan i seg selv være en rundreise verd».

Torgeir Leander Henriksen som driver Hiort-Engan Studiogalleri i Galåen i Røros er en av de som meldte sin interesse. Han mente at at ingenting var mer naturlig et at ei melkerampe i Galåen ble dekorert med ei Rørosku. Kjører en fylkesvegen på vestsida av Glåma mellom Røros og Os kan en se denne fine melkerampa. (link til Hiort-Engan Studiogalleri ligger her)

Les mer om Blilyst på www.blilyst.no.
Besøk nettsiden til Hiort-Engan Studiogalleri.

Spor fra din side.